Äntligen var det dags! WD-50 med Sara och Anders. Detta var tredje försöket! Första bokningen fick vi ställa in för att Lea låg på sjukhus. Andra bokningen var familjen Moberg Arvidsson sjuka. Men tredje bokningen då äntligen kom vi iväg. Vi var först på en bar i Chinatown som heter Apotheke som är mycket häftig. Den låg inklämd mellan diverse stängda kinesiska speceriaffärer.
Efter ett par drinkar stack vi iväg till WD-50 som verkligen var en upplevelse. Det är en restaurang där kocken Wylie Dufresne, som är en rätt känd kock här i NYC, lagar så kallad molekylär gastronomi. Vi år avsmakningsmeny med tillhörande vinmeny. 10 mycket små rätter blev det som alla verkligen var annorlunda och speciella. Inget var vad det såg ut att vara. Vad sägs om rätten Everything bagel, threads of smoked salmon and crispy cream cheese. Låter ju rätt normalt och såg ut som en fancy bagel. Men bageln var gjord av glass, laxen var tillagad på något sätt så den nästan var pulveriserad, och philadelphiaosten serverades som en liten hård ostskiva.
Det var superkul att prova restaurangen som vi har velat prova mycket länge. Vi hade dessutom tur att träffa kocken. Smakade det gott? Njaaa - intressant är nog en bättre beskrivning. Himla kul att ha varit där men rent smakmässigt tar vi hellre en carne asada på Rosa Mexicano eller tuna tartare spring rolls på Buddakan.
Ser denna bagel ut som glass?
Saturday, April 2, 2011
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment